Jelentős különbségek a porcvédő szerek között

Ha a fájdalmas porckopásra gyógyírt keresünk, zavarba ejtően nagy választékkal találkozhatunk a patikákban. A színes dobozok forgatagában és a reklámok ígéreteinek bűvöletében könnyű eltévedni – pedig nagyon nem mindegy, mit választunk…

Jelentős különbségek a porcvédő szerek között

A fájdalmas porckopás (artrózis) a szövetek természetes öregedése miatt egyre több embert érint hazánkban. Idővel ízületeink rugalmassága csökken, a mozgás fájdalmassá válhat, a merevvé váló ízülettel egyre nehezebben indulunk útnak. Súlyosabb esetben a fájdalom állandósulhat, és már a mindennapi teendők elvégzése is komoly nehézségeket okozhat.

Szerencsére ma már van megoldás, nem kell beletörődnünk a fájdalomba.

 

A glükózamin-szulfát megfelelő szedésével sokat tehetünk ízületeink egészségéért és a panaszok enyhítéséért, ha néhány fontos dologra odafigyelünk:

-       Naponta 1500 mg glukózamin-szulfát bevitele szükséges, mert ennél kevesebbnek nincs bizonyított terápiás hatása

-       Szedje kúraszerűen a készítményt, 3 hónapig

-       És végül: nem mindegy, mit választ – a glükózamin tartalmú készítmények nem egyformák…

A közelmúltban megjelent egy áttekintő, a porcépítő készítmények használatával kapcsolatos, sok éves tapasztalatokat feldolgozó tanulmány(1),  amely meglepő eredményt hozott. Áttekintették a glükózaminnal készített összes korábbi vizsgálatot, és megállapították, hogy egy konkrét készítmény, a Dona egyértelmű javulást hozott a betegeknek a fájdalom csökkentése és az ízületi funkciók javítása terén, míg az egyéb glükózaminokkal készült vizsgálatok összességében nem tudtak bizonyított eredményt felmutatni. 

Az amerikai független szervezet által végzett tanulmány kereste a választ arra is, mi okozhatja az alapvető különbséget a Dona és a többi készítmény között. Felidézte más, korábbi vizsgálatok eredményeit is. Az egyik(2) szerint a glukózamin nem minden formája lehet hatékony, csak a glükózamin-szulfát (a néhány más készítményben előforduló glükózamin-hidrokloridot hatástalannak találta). Egy másik(3) vizsgálat pedig néhány étrend-kiegészítőként (tehát nem gyógyszerként) forgalomba hozott készítményt bevizsgálva talált olyan termékeket, amelyek kevesebb hatóanyagot tartalmaztak, mint amit a dobozán feltüntettek.

Menjen biztosra, válassza Ön is a Donát, melynek hatékonyságát számos klinikai vizsgálat igazolta!

 (1)Towheed T. és mtsai: Glucosamine therapy for treating osteoarthrosis (review). The Cochrane Collaboration. The Cochrane Library 2009, Issue 4.

(2)Lara P és mtsai: Glucosamine sulphate, but not glucosamine hydrochloride, effective against osteoarthritis. Longevity Medicine Review http://www.lmreview.com/articles/view/glucosamine-sulphate-but-not-glucosamine-hydrochloride-effective-against-os/

(3)Abimbola O.Adebowale és mtsai: Analysis of Glucosamine and Chondroitin Sulfate Content in Marketed Products and the Caco-2 Permeability of Chondroitin Sulfate Raw Materials. JANA Vol. 3, No I. Spring 2000 37-44.

 

(Dr. Lesznyák Judit)

2013. 07. 02.

« Vissza a kezdőlapra

Porckopás fiataloknál

A rendszeres sportolás jelentős szerepet tölt be a porckopás kialakulásának megelőzésében, azonban fontos, hogy mindezt körültekintően végezzük. Ha túlterheljük ízületeinket, jelentősen megnöveljük a sérülések kialakulásának esélyét, és akár már fiatalon a porckopás problémájával találhatjuk szemben magunkat.  Mit tehetünk ellene?

Olvasson tovább...

Mi a porckopás?

A porckopás kifejezés alatt az ízületek kopásos megbetegedését értjük. A porckopás általában fájdalmas megbetegedés, mely az ízületekben található porc elvékonyodásával, előrehaladott esetben eltűnésével jár, és az érintett ízület fájdalmát, későbbiekben mozgásnehezítettségét, végső esetben használhatatlanságát okozza.   

Olvasson tovább...

Melyik Dona terméket válasszam?

A Dona glükózamin-szulfátot tartalmazó készítmény, többfajta kiszerelésben kerül forgalomba. Az egyes kiszerelések között számos szempont alapján választhatunk… 

Életmód

A térdízületi gyulladás nem válogat, így életmódtól függetlenül Önt is érintheti a probléma. Életkortól és életstílustól függően választhat többféle Dona termék közül, s hogy mégis melyik az Önnek való? Kiderül cikkünkből!

Kapcsolat


A weboldalt a MEDA Pharma Hungary Kft. támogatja. További információ kérhető: cím: 1139 Budapest, Váci út 91.
e-mail:dona@meda.hu
Tel.: (1) 236-3410
Fax: (1) 236-3419 http://www.meda.hu Utolsó változtatás dátuma: 2016. 06. 04.